17. mars 2022

Kandidatbank - Din egen rekrutterings-sparegris


Flinke folk er ofte i jobb allerede

Jakten på gode kandidater er ikke alltid bare en ledig jobb og annonsering. Mange gode kandidater leter ikke etter ny jobb når du kan tilby en. Og motsatt; når de var interessert i ny jobb hadde ikke du noe ledig. Jobbmarkedet er ikke alltid i sync. 

Skal du komme i kontakt med gode jobbkandidater må du fange de opp når de er interesserte, ikke bare når du har en ledig jobb. Markedsfør bedriften din som en attraktiv arbeidsplass hele tiden. Gjør det enkelt å komme i kontakt og ta vare på kandidatene til neste gang du har en ledig jobb. Hvis du kan sende de tips eller beskjed med den gang du har en ledig jobb er det enda bedre. 

Det er også slik at du noen ganger er nødt til å la gode kandidater gå fordi du har mange gode søkere i en rekrutteringsrunde. Hold kontakten også med de, det kan være din beste kandidat neste gang. 

Hvordan sette dette i system? Hvordan gjøre det enkelt å vise interesse og komme i kontakt? 

Kandidatbank - En sparegris du kan bruke neste gang du rekrutterer

Kandidatbanken er en samling av alle personer som har sendt deg en søknad eller som du har funnet via Jobbmatch. Det er også de som registrerer sin interesse via bedriftsprofilen, egen hjemmeside eller et Karriere-nettsted. Alle havner i din Kandidatbank.  

Når kandidatene registreres knyttes de til kompetansen de har vist interesse for. Enten via egen registrering eller via en jobbsøknad. De holder sin profil oppdatert med sine interesser og kompetanser. 

Personene i Kandidatbanken får beskjed når du legger ut en ledig jobb som matcher deres interesser. Du kan også chatte med de eller tipse de direkte om en ledig jobb. 

Kandidatbanken holder du oppdatert ved å gi hver kandidat en vurdering. Du kan lage lister over de mest interessante innen hver kompetanse og sortere på forskjellige kriterier. 

Ta vare på flinke folk du møter underveis

En rekrutterings-sparegris kan hjelpe deg med komme i kontakt med flere passive kandidater. Den gjør det også enklere å holde kontakten og passe på at de rette personene får beskjed når du leter etter flere flinke folk. 


Kandidatbanken er en del av Karriere 365 og Karriere Pro. 

Flere løsninger fra Karriere.no:

1. Vis frem og markedsfør de attraktive sidene av din bedrift - Karriere-nettsted

2. Gjør det lett å komme i kontakt med bedriften - Bedriftsprofil

3.  Ta vare på alle som viser interesse til neste rekruttering - Kandidatbank